Naprakész WordPress

A jelenleg elérhető legfrissebb végleges WordPress változat:

6.1

Az elterjedtebb operációs rendszerektől (Windows / Mac OS) függetlenül minden releváns böngészőben (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari) a saját WordPress oldalad tetszőleges részén jobb egérgombra előbukkanó menüben az oldal forrásának megtekintésére utaló menüpontot keresd meg. Ez – általában újabb böngészőlapon – megmutatja az aktuális oldal forráskódját.

Futtass egy keresést (általában a Ctrl + F vagy Command + F billentyűkombinációra aktiválódó keresőmezőben) a forráskódban az alábbi kódrészletre:

meta name="generator" content="WordPress 6.1"
Alapvetően három eset lehetséges:
1.) A verziószám egyezik az oldalad forráskódjában található kódrészlettel.
2.) Nem található a fenti kódrészlet az oldalad forráskódjában.
3.) A kódrészlet megvan, de a verziószám alacsonyabb (sokkal alacsonyabb)…

Az első esetben a WordPress alaprendszer friss, tehát legalább az alapokkal nincs gond.

A második eset azt mutatja, hogy weboldalad készítője megtette azt a biztonsági intézkedést, hogy „eldugta” kíváncsi szemek elől a „motorszámot” azaz az oldalad kiszolgáló WordPress verziószámát – ez persze nem garantálja, hogy az friss és naprakész!

A harmadik esetben szoktuk mondani, hogy „a torka véres”: már maga az alaprendszer sem aktualizált, így nagy a valószínűsége, hogy vele együtt a weboldal többi komponense (sablon, pluginek, stb.) is elavult – célszerű minél előbb átfogó frissítést, esetleg biztonsági felülvizsgálatot csináltatni!
Szabadulj meg a WordPress karbantartás problémájától!